lauantai 16. elokuuta 2014

Vea RT ALO1 ja Ykä RT ALO1!


Tärkeimmät alta pois, eli tänään käytiin ekoissa virallisissa RT-kisoissa! Ohjasin sekä Ykää että Veaa. Kävin ostamassa kisakirjat, katsotuttamassa koirilla sirut ja mittauttamassa säät, kummaltakin erikseen. Ykä nyt oli niin lungi kuin se aina on, Veaa vähän jänskätti koirat mutta kaikki muu meni ongelmitta. Rata vaikutti tutustumisen jälkeen pässinlihalta ja päästiin Ykän kanssa ekana ryhmästä suorittamaan. Ykä oli peruslahna, kuten se nyt kehänauhojen sisällä tuppaa välillä olemaan, mutta onneksi rallyssa ei oo väliä kun holsku kuitenkin tekee tunnollisesti kaiken mitä pyydetään. 100/100pts, 2./46 ja ALO1! Hävittiin voittajalle sekunti ajassa.

Vean kanssa saatiin odotella hetki kentän reunalla, mikä teki taas sakulle hirmuhyvää. Nyt se käyttäytyi paljon rennommin kuin aluksi ja kentälle mennessä oli taas hirmupätevä pikkuelikko. Kentällä ei haittaa mikään häiriö! Tuloksena 97/100pts, 5. tai 6. /46 (yritin laskea ite nopeesti) ja ALO1, joten ei pässimmin mennyt sekään! Tosi pirteä suoritus, 1 x 3 virhepistettä lähti parista tosi pienestä haahuilusta.

Ei pöllömmin aloitettu kisaura, etten jopa sanoisi! Ykä taisi olla vielä ensimmäinen lyhkäriholsku, jolla on virallisia RT-tuloksia, joten historiaa on tehty. Loppupalkaksi kaksikko pääsi luvan kanssa ryömimään mutaojaan ja rälläämään pellolle.

Loppuun kuvia kun kävin eilen kolmen koiran kanssa pellolla hillittömän kaatosateen jälkeen. Oma lähti mahansa kanssa eilen kasvattajalle, pikkasen jännää vaikka laskettuun aikaan on vielä pari viikkoa. Ykälle tilasin jokin aika sitten juoksutuskopan, kun sillä on kiihtyessään tapana vähän käyttää hampaita. Sheltteihin se ei koske mutta Veaa on pitänyt välillä kurmuuttaa - erityisesti silloin kipeänä ollessaan reaktiot saattoivat olla nopeampia kuin järki. Mitään pahempia reikiä ei ole ikinä tullut, eikä ainakaan nyt enää tulekaan. Sitä paitsi jos tällä vältyttäisiin myös seuraavilta keppi-kurkusta-läpi -onnettomuuksilta, se on jo plussaa itsessään. Ja onhan mun kiltti mammanmussu nyt aika katu-uskottava ja hulja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti